Treća po redu Istočnoeuropska regionalna veterinarska konferencija održana je u Zagrebu

Treća po redu Istočnoeuropska regionalna veterinarska konferencija održana je u Zagrebu, od srijede 3.10.2018. (preconference) do subote 6.10.2018. godine. Na konferenciji je sudjelovalo 1300 sudionika veterinara male prakse, iz 41 zemlje Europe i svijeta. (v. http://www.eervc.vet)

Organizaciju EEVC konferencija preuzeli su zajedno organizacije praktičara male prakse iz Hrvatske, Rumunjske i Srbije, ali u organizaciji ovogodišnje konferencije, kolegica i kolega iz Rumunjske ipak nije bilo. Više nego dobar odaziv, ali i odjek, na prethodne dvije konferencije održane pretprošle godine u Bukureštu (prva), pa prošle godine u Beogradu (druga), osigurale su velik interes i za ovogodišnju (treću) konferenciju, koja je po prvi put održana u Zagrebu.

Organizatori zagrebačke EERVC konferencije, Lea Kreszinger (CSAVS – Odjel veterinara male prakse Hrvatske veterinarske komore, OVMPH) i Denis Novak (SASAP – Udruženje veterinara male prakse Srbije), uz podršku BSAVA (British Small Animal Veterinary Association) nastojali su odabrati trenutno najpopularnije i najinteresantnije teme i za njih odabrati i pozvati pojedine od trenutno najaktualnijih i najpopularnijih predavača u svijetu.

Sudionici su takvu ponudu konferencije prepoznali, u to nema sumnje, stoga je ona i ugostila njih 1300 iz 41 zemlje svijeta. Zaista impozantno za naše uvjete. Tri dana punih dvorana sa više stotina slušatelja, a nikada gužva u uskim prolazima i hodnicima između dvorana, osim u zaista kratkim pauzama… Recimo da je ova konferencija okupila najveći broj sudionika praktičara iz male prakse u nas – vjerojatno ikada do sada. Da li će ih u drugom ciklusu biti isto toliko, manje ili više – zapravo je nevažno jer nije samo broj sudionika pokazatelj uspješnosti ovakve konferencije.