Citologija odgovor na pitanje; UPALA ILI NEOPLAZMA, Osijek, 07.-08.03.2015.-kratak osvrt

Kao početak projekta kontinuirane edukacije veterinara male prakse po pojedinim regijama u Hrvatskoj, Odjela veterinara male prakse Hrvatske (OVMPH) organizirao je dvodnevnu radionicu iz veterinarske citologije pod nazivom “CITOLOGIJA, ODGOVOR NA PITANJE; UPALA ILI NEOPLAZMA!?”. Radionica je održana 07. i 08. ožujka 2015. u Osijeku. Ovo prva radionica ovoga tipa na području Slavonije, no iskazani interes i volja s kojom su polaznici prionuli na učenje još jednom su potvrdili da postoji potreba za ovakvim oblikom edukacije. Radionica je protekla je u odličnom raspoloženju i ugodnoj atmosferi, te vjerujemo kako će uskoro ovakvi događaji postati pravilo, a ne tek izuzeci.

Radionica je održana je u hotelu „Osijek” pod pokroviteljstvom OVMPH. Naši sponzori: Olympus, Mount-trade i Genera, i ovog puta su svojim prisustvom osigurali visoku kvalitetu radionice uz organizaciju po svim europskim standardima. .

Doc.dr.sc. Ana Beck, sa Zavoda za veterinarsku patologiju Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, vodila je interaktivnu edukaciju iz dijagnostičke mikroskopije podijeljenu u VI sekcija. Pri tom je nesebično podijelila svoje znanje i dugogodišnje iskustvo sa sudionicima. Nakon uvodnog, teorijskog dijela, slijedio je praktični dio u kojem su polaznici, deset veterinara male prakse iz Belog Manastira, Đakova, Našica, Osijeka, Orahovice i Vukovara, uz stručno vodstvo dr. Beck, sjajnu asistenciju studenata veterinarske medicine, Eme Gagović i Filipa Kajina, te uz pomoć djelatnice Genere, uspješno savladali zadane zadatke iz determinacije i značenja nalaza upalnih stanica i stanica neoplazmi na 40 odabranih i obrađenih slučajeva. Svaki je polaznik sa sobom ponio znanja koja može primijeniti u svom svakodnevnom radu.

Zahvaljujemo svim polaznicima na sudjelovanju i iskazanom interesu.

Radionica je bodovana sa 4 boda od strane HVK.

Dopredsjednik OVMPH

mr.sc. Igor Marković, dr.med.vet.