Osvrt na 2. hrvatski kongres veterinara male praks‏e, Zagreb 26.-28.3.2015.

Druga godina Odjela veterinara male prakse hrvatske, drugi Kongres male prakse, i nastavak kojim želimo uspostaviti tradiciju edukacije kroz predavanja i radionice odličnih predavača i stručnjaka.
Ovaj Kongres nije samo kongres, već je vrijeme kad se susretne 200 kolega veterinara iz male prakse koji svakodnevno dijele iste probleme, iste sretne trenutke, sličnu svakodnevicu.

Još je jedan susret iza nas i nadam se kako smo zadovoljili očekivanja sudionika. Nadamo se da je i ovaj put svatko pronašao ponešto za sebe.

Teme su pokrivale odabrana područja iz interne medicine, kirurgije, radiologije i managementa.

Cjelodnevna radionica iz veterinarske stomatologije omogućila je praktičarima rad sa vrhunskom opremom. Radionicu je vodio eminentni specijalist veterinarske stomatologije dr. J. Gawor uz asistenciju hrvatskih stručnjaka iz područja stomatologije dr. Jagodu Rosović i dr. Dubravku Štromar.
Program je i ove godine privukao kolege iz čitave regije. Kongresu je prisustvovalo preko 200 sudionika iz Hrvatske, BiH, Srbije i Slovenije.
Posebno nas veseli sudjelovanje većeg broja studenata kao znak potvrde prepoznavanja naših aktivnosti uspješnog širenja znanja.

Mike Willard (SAD), David Lloyd (UK), Denis Novak (SRB), Pieter Nelissen (UK), Jerzy Gawor (PL) i Peter Brown (SAD) podijelili su svoje znanje i bogato iskustvo sa kolegama. Veliko im hvala!


Generalni sponzor i ove je godine podržala našu ideju. Novi proizvod GENERE predstavljen je kroz predavanje Željke Starčević DMV.

Prateća industrija sve više prepoznaje ovaj Kongres kao mjesto gdje se kroz izlaganje mogu približiti veterinarima koji rade u maloj praksi i tako im prezentirati svoje proizvode. Vjerujemo kako su svi sponzori i izlagači našli svoj marketinški prostor.

Ovim putem zahvaljujemo svim sponzorima. Bez sponzora ovaj događaj ne bi imao toliku kvalitetu i važnost.

Svim sudionicima i sponzorima i ovom se prilikom zahvaljujemo od srca i iskreno se veselimo sljedećem susretu.

Hvala HVK i dr. Anđelku Gašparu, koji nam uvijek pokloni potpuno povjerenje u organizaciji tako važnog događaja.
Hvala 361 events koji svaku zamisao provode u djelo.
Hvala studentima i asistentima na pomoći u realizaciji.

Do sljedećeg susreta!

Lea Kreszinger
u ime Organizacijskog odbora Kongresa